Egna erfarenheter?

Har du egna erfarenheter av Imovane? Eller någon närstående som har?

Jag vill gärna veta hur du har upplevt detta läkemedel.

Lämna en kommentar nedan och dela med dig till andra.

Tillsammans kan vi hjälpa varandra att må bättre.

10 svar på ”Egna erfarenheter?”

 1. Hej!
  JAg har använt Zolpidem ca 1,5 år och gick över till Imovane i december förra året. I mars kom vad jag tror var toleransabsistens. Vidrigt. Självmordstankar, ångest, inkontinens, darrningar, svettningar, sväljsvårigheter, aptitlöshet, aggressivitet, andningssvårigheter, torrhosta m.m.
  Slutande tvärt och är nu efter 2 veckor nästan helt fri från abstinens. Åt mycket lergigan första veckan, trappade ner successivt. Nu sover jag inte men slipper abstinensen som var det värsta jag varit med om.

 2. tog en Imovane tog ungefär 30 min sen kändes som att jag hade druckit ett antal glass vin kände mig full fick minnesluckor …. fick detta utskrivet en läkare men andra gången jag skulle testa så funka den inte

 3. 26 år precis sökt hjälp för mina problem, första doktorn skrev ut imovane, testat den nu tre nätter, känner inte av något tagit dubbla dosen för att se nu,

 4. Jag har tagit imovane i 10år och känner mig pigg o nyckter varje morgon men bara 1 st per kväll

 5. Hej!
  otroligt lätt att bli beroende, har haft imovane nu i över 3 år fram och tillbaka kombinerat med andra mediciner. Sista året har jag tagit det varje natt, kan inte sova utan den. Efter ett tag tappar den effekten och då ökar intaget av ren desperation. Kunde ta 3 tabletter av 7.5 mg, vilket verkligen inte är rekommenderat. Nu försöker jag ta mig ur skiten, och det är otroligt svårt, kan inte sova. Lider av mardrömmar och mår skit. Fungerar att ta en kort period, men gå inte min väg och ät massor i flera år. Det är skadligt. Ta hellre då melatonin till exempel, ett naturligt läkemedel.

 6. Fick den medicin av min läkare men jag äter även cipralex så har mått så dåligt i flera dagar sen jag började med imovane på mig funka den inte

 7. Har ätit 5mg i 2 månader i sträck nu. ”skall bara användas kortvarigt” men vad är kortvarigt? Provat under denna period 4 tillfällen att inte ta någon och var genast tillbaka till det som var problemen innan. Dvs mardrömmar, vaknar flera ggr, stress i kroppen och en känsla av ström i hela kroppen när jag vaknat. 1 natt med dålig sömn så får jag sota i flera dagar för det. Har ett rejält Utmattningssyndrom. Känner inte att jag blivit tillvänjd så dosen behöver inte ökas. Somnar kanske inte direkt men är utvilad dan efter vilket gör att jag kan ha ett lite mer drägligt liv. Fungerar som människa lite bättre. Och tror mej ju bli ”frisk” fortare om jag sover bra. Men det var ju just det där” används enbart kortare period”….

 8. Tagit vid 2 olika sovtillfällen. Får fruktansvärd ångest, gråter hejdlöst, helt utebliven sömn känner mig inte påverkad på något annat sätt än att jag inte kan sluta gråta… Vilket helt hindrar mig från att sova

 9. Har ätit Imovane i sju år. Har inte ökat dosen. Slutade för 3 veckor sedan. Svårt med sömnen i början, men sover bättre nu, men har fortfarande yrsel, svettningar. Är det vanligt och när går det över?

 10. Tyvärr har dom ingen effekt alls på mig. Svårmedicinerad. Efter blodprov som bevisade att jag ”högförbränner” medicin. Dock har ingaändringar gjorts såklart..! Har även stesolid Grav panikångest) Kan ta hur många somhelst-ingen effekt alls oberoende av långa uppehåll. Alltså inget beroende. Enda som hjälpt något är Iktorovil som dom vägrar skriva ut..Bättre sitta inlåst pg a ångest! Av ren princip hämtar jag ff ut dom oxå men använder inte då det är menlöst för mig..Ja, va gör man lixom?..

Lämna en kommentar